DOMOV ENG

SEMPER VIVA

QVAM CREATA

ENG

Projekt Lazarus (HR)

Daniela Perosa: sopran
Robert Palić: bas
Franjo Bilić: portativ, umetniško vodstvo

*******

Projekt Lazarus deluje na hrvaški in mednarodni glasbeni sceni od leta 2013. V nekoliko nenavadnem imenu tega profesionalnega ansambla se skriva njegov glavni cilj: revitalizacija hrvaške glasbene dediščine. Projekt Lazarus je v okviru združenja Hrvaški glasbeni center ustanovil Robert Palić, član Opere Hrvaškega narodnega gledališča v Zagrebu. Glavni cilji Projekta Lazarus so raziskovanje, revitalizacija, promocija in predstavljanje hrvaške glasbene dediščine, kar ansambel izvaja z dvema glavnima procesoma: raziskovanjem še neodkrite glasbene literature od 16. do 18. stoletja v sodelovanju s strokovnjaki za to obdobje ter oblikovanjem profesionalnega ansambla, potrebnega za pripravo in izvajanje glasbenih del. Projekt "Lazarus" se tako osredotoča na izvedbo redko izvajanih del, kot tudi tistih, kir še niso bila posneta. 

www.hgc.hr

 

2019

Darija Auguštan, Daniela Perosa, Tanja Ruždjak, Iva Krušić: sopran
Martina Menegoni, Nikolina Virgej Pintar: mezzosopran
Siniša Galović, Ivan Martinčić: tenor
Matija Meić, Robert Palić: bas
Lucija Pejković: violončelo
Izidor Erazem Grafenauer: teorba
Franjo Bilić: orgle
Martina Mičija Palić: umetniška sodelavka
Darijan Ivezić: umetniški vodja in dirigent

 

2018

Tanja Rupnik, Tanja Ruždjak: sopran
Nikolina Virgej Pintar: mezzosopran
Siniša Galović, Ivan Martinčić: tenor
Matija Meić, Robert Palić: bas
Darijan Ivezić: umetniški vodja in dirigent
Martina Mičija Palić: umetniška sodelavka in producentka

 

Projekt Lazarus deluje na hrvaški in mednarodni glasbeni sceni od leta 2013. V nekoliko nenavadnem imenu tega profesionalnega ansambla se skriva njegov glavni cilj: revitalizacija hrvaške glasbene dediščine. Projekt Lazarus je v okviru združenja Hrvaški glasbeni center ustanovil Robert Palić, član Opere Hrvaškega narodnega gledališča v Zagrebu. Glavni cilji Projekta Lazarus so raziskovanje, revitalizacija, promocija in predstavljanje hrvaške glasbene dediščine, kar ansambel izvaja z dvema glavnima procesoma: raziskovanjem še neodkrite glasbene literature od 16. do 18. stoletja v sodelovanju s strokovnjaki za to obdobje ter oblikovanjem profesionalnega ansambla, potrebnega za pripravo in izvajanje glasbenih del. Projekt "Lazarus" se tako osredotoča na izvedbo redko izvajanih del, kot tudi tistih, kir še niso bila posneta. 

Darijan Ivezić. Darijan Ivezić je v Novski zaključil srednjo šolo in študij klavirja, nato pa še teorije glasbe. Dodiplomski študij dirigiranja je opravil pri red. prof. Urošu Lajovicu na Glasbeni akademiji v Zagrebu. Po prihodu na študij v Zagreb je okrepil svoje aktivnosti in začel sodelovati z Zagrebško filharmonijo in Simfoničnim orkestrom Hrvaške radiotelevizije, s katerima je izvedel več koncertov in manjših opernih predstav. Kot pianist in umetniški sodelavec je sodeloval s številnimi dirigenti, ansambli in solisti, večinoma pevci. Od februarja 2015 je zaposlen kor korepetitor v Operi Hrvaškega narodnega gledališča v Zagrebu, kjer od maja 2017 deluje kot umetniški vodja študijskih vlog in je bil asistent dirigentom Nikši Barezi, Eliju Boncompagniju, Josipu Šegi in Ivanu Josipu Skendru v operah Les vępres siciliennes, Manon Lescaut, Madama Butterfly, Don Carlo, Don Pasquale in Mimi, kjer je marca 2016 debitiral kot operni profesionalec. Junija istega leta je izvedel performans Ekvinocij Ivana Brkanovića, in kot asistent dirigent sodeloval pri pripravi Gurre-Lieder Arnolda Schönberga. Od marca 2016 deluje kot vodja oddelka za dirigiranje, harfo in tolkala na Glasbeni akademiji v Zagrebu.